CENTRUL DE INFORMARE TURISTICĂ "GHEORGHE IACOMI" PIATRA NEAMŢ
Agrement »Turism ecvestru »Pescuit sportiv »Vânătoare
Prima pagină
Pescuit
Site search Web search

(Tastaţi cuvintele cu diacritice)
powered by FreeFind
Gheorghe Iacomi
Obiective turistice:
  Lăcaşe de cult
 Monumente istorice
  Muzee şi case memoriale
  Parcuri naţionale, rezervaţii naturale
Unităţi de cazare
Staţiuni:
  Bălţăteşti
  Durău
  Neguleşti
  Oglinzi
Agrement:
 Turism ecvestru
 Pescuit
Ski
  Vânătoare
Diverse
Restaurante, baruri
 Agenţii de turism
 Transporturi
 Programul evenimentelor culturale
 Etnografie
 Hărţi
 Alte informaţii
Centre de informare
turistică din România

 Oraşe:
 Piatra Neamţ
 Roman
 Târgu Neamţ
Bicaz
 Roznov
Gastronomie moldovenească
Shopping
Săli de conferinţă

Complexul de agrement "Rechinul" - Com.Costişa, la 300 m est de DN15, tel. 0233 260210, 0744 842334
Iaz amenajat pentru pescuit sportiv, grătar la dispoziţia pescarilor.
Restaurant cu specific pescăresc (40 locuri), aprovizionat din păstrăvăria proprie. Se pot organiza petreceri, iar rezervarea se face cu cel puţin 5 zile înainte); bar cu 20 locuri; teren de sport şi joacă pentru copii; teren amenajat pentru camping.


Complexul de agrement "Rechinul" Complexul de agrement "Rechinul"

Pescăria Cosma - Comuna Agârcia, la 6 km de Piatra-Neamţ
0725 814241, 0746 953295, constructcristia@yahoo.com
8 iazuri pentru pescuit (crap, caras, somn),
restaurant cu diverse preparate din peşte, mai ales păstrăv (hârzob) şi preparate ecologice şi tradiţionale, loc de relaxare şi posibilităţi decazare în 4 căsuţe duble cu căldură şi baie comună, lângă iazuri sau la:
Pensiunea „Danicri”**/*** din Comuna Dumbrava Roşie (la 6 km de Piatra-Neamţ spre Bacău)
Capacitate de cazare:8 camere duble sau în regim single (3 camere au baie proprie + alte 3 băi
sală de mese, living cu şemineu, bucătărie pentru turişti
se oferă pensiune completă la cerere
curte, grătar, 3 terase, parcare

    
 

Pescăria „La Iazuri”
Terenul este situat la 6 km de centrul orasului Piatra Neamt, in satul Agarcia, comuna Alexandru cel Bun. Are o suprafata de 8000 mp, din care 6000 mp luciu de apa impartit in trei iazuri de 1000 mp si unul de 3000 mp.
Iazurile sunt populate cu crap, caras, stiuca, biban. Se poate practica pescuit sportiv. Frumusetea peisajului insa indeamna la relaxare si odihna. In zilele senine se poate vedea Ceahlaul
Pentru cazare: 4 rulote pentru 2-3 persoane şi una pentru 4 persoane. Sunt dotate cu frigider, aragaz şi chiuvetă, TV, terasa acoperita si, la nevoie, inchisa si pavilioane de vara. Se poate face şi gratar
o toaleta cu wc, chiuveta si dus cu apa incalzita cu boiler electric.
Rulotele sunt prevazute si cu incalzire.
Contact: 0744 551975

Lacul Balta Porcului
Balta este situată pe malul drept al Bistriţei între satul Agârcia şi Piatra Neamţ. Din Piatra Neamţ se traversează Bistriţa pe singurul pod auto. Apoi la dreapta către ştrandul oraşului. Se trece de hidrocentrală, până la intrarea în anexa Doamna. Aici veţi întâlni pe dreapta un mic pod pe care pot trece doar autoturismele. După ce treceţi acest pod, faceţi la dreapta (sprea lac) şi ocoliţi Bâtca Doamnei. Dupa înca 1 km veţi zări pe partea stangă câteva bazine cu apă. Mergeţi până la capătul gardului. Sunt trei proprietari aici, dar doar al treilea a deschis bazinele pentru pescari. Specii: caras şi crap. Momeli: viermişori roşii, pufuleţi şi râme. Alte informaţii utile: nu se percepe taxă, deocamdată.

Lacul Budeşti - com Făurei
Pe D.N. Roman - Piatra-Neamţ, după ieşirea din Bozienii de Sus, la 200 m pe partea stangă este drumul spre Budeşti. După încă 300 m, pe dreapta este un drum de pământ (neplăcut dacă plouă) care duce la fermă. Sunt trei iazuri pe acelaşi fir de apă, vizibile şi din D.N. În iazul mare (primul din amonte) predomină ciortanul (sub 1 kg) şi carasul (până în 200 g). În iazul al doilea, din mijloc, nu e decât caras mic şi foarte mic. Al treilea iaz era secat, urmând să fie umplut cu apă şi pesti . Momelile care dau rezultate sunt clasice: viermuşi şi râme de gunoi (pentru primăvară) şi mămăligă, pufi, porumb şi şrot (vara-toamna).

Lacul Complex Dănăilă - Roman
Situat la ieşirea din municipiul Roman spre Vaslui, pe strada Bogdan Dragoş, la 50 de metri de podul peste râul Siret (cartierul Nicolae Bălcescu). Drum asfaltat. Specii: caras, crap, biban, şalău. Momeli: mămăligă, garabeţi, râme, etc.

Lacul "Ferma Caritas" - Com. Săbăoani, la 2 Km, pe drumul spre Iaşi
Specii de peşti: caras, crap. Momeli recomandate: mămăligă, pâine.

Lacul "Izvorul Muntelui"
Se află la baza muntelui Ceahlău (zona este superbă de vizitat şi de cei care nu pescuiesc). Se ajunge foarte uşor, deoarece peste baraj trece un drum naţional care se continuă până la capătul lacului. Lacul este populat cu următoarele specii: biban, şalău, păstrăv, plătică, roşioară, caras. Momeli recomandate: cele specifice fiecărei specii, iar cea mai buna momeală este râma de gunoi. Se pote pescui dacă aveţi permis de pescuit.

 

Lacul "La Moldovean" - Com. Dragomireşti
De la Girov se merge spre Hanu Ancuţei şi apoi sunt două variante de drum: 1. de la iazul de la Unghi este un drum la stânga care vă duce direct la lac 2. Nu se ajunge la iazul Unghi, ci se mai merge cam 1 km, apoi se coteşte la dreapta cam vreo 300 m şi se ajunge la lac; Ambele variante de drum nu sunt prea bune pentru maşină. Specii: crap, fitofag, novac, caras, bibănei mici, dar la bătaie e crap. Momeli: boabă de porumb şi alte momeli obişnuite. Peştele e bine hrănit.

Lacul Simioneşti - Com.Cordun, sat Simioneşti, 8 km NV de Roman
Balta de la Simioneşti atrage pescarii prin capturile destul de consistente de ştiucă, lin, caras şi crap. Din păcate, braconajul intensiv şi lipsa de interes a autorităţilor a distrus mult peşte (linul), care era în trecut principala atracţie. Doar cu permis AGVPS.

Lacul Trifeşti - Com. Trifeşti

Lacul "Zimbrăria" - Com. Vânători-Neamţ
Este aşezat într-un peisaj natural deosebit în - mijlocul pădurii (în locurile preferate de pescuit ale lui Mihail Sadoveanu), în cadrul rezervaţiei forestiere Vânători-Neamţ şi în incinta rezervaţiei de zimbri şi faună carpatină "Dragoş Vodă". Accesul se face din şoseaua ce leagă oraşul Târgu Neamţ de Mănăstirea Neamţ. "Zimbrăria" reprezintă un complex de trei iazuri în cascadă; dintre speciile de peşti putem enumera: crap, ten, caras, şalău, novac,chinezesc, ştiucă, biban. Capturile pot depăşi 10 kg., dar sunt şi zile în care te poţi întoarce acasă cu tolba goală. Momeli predilecte - mămăliga, boaba de porumb.

Iazul Unghi - Com.Dragomireşti, sat Unghi; tel. 0233 292876;
Iazul este în suprafaţă de cca 3,5 ha. Este amplasat aproape de DN Piatra-Neamţ - Hanul Ancuţei (20 km NE de Piatra Neamţ). De la DN se merge 150 m pe drum cu prundiş (bun) şi se ajunge la iaz. Se poate ajunge şi cu autobuzul din Piatra Neamţ (curse regulate). Iazul se vede şi din şosea. Specii: crap, fitofag, caras, biban. Momeli: râma, viermuş, mămăligă. Se pescuieşte cu un număr nelimitat de lansete, nu este limită la kg.

Sus